jatektabor blogja

Játéktábor a könyvtárban, hétfő!

Jó napot kívánok, Danyi Enikő Zoé vagyok, táborlakó és idén én tudósítok a napi eseményekről.

A könyvtár nyári tábora idén június 21-től június 25-ig tart. Nézzük mivel is vártak bennünket a könyvtáros nénik hétfőn. Lógott az eső lába, sőt az ég is leszakadt a délelőtt folyamán. Így megismerkedtünk a könyvtárral és benézhettünk olyan helyekre is, ahol az olvasók nem léphetnek be. Sok olyan szót hallottam, amit eddig nem ismerhettem. A könyvtár valamikor FEHÉRLÓFOGADÓ volt, de kollégium is. Van egy titkos atomszobának nevezett helyiség is, ezt nem láttuk, mert titkos. A gyermekkönyvtárba visszatérve rengeteg doboz fogadott minket. Három csapatot kellet alakítani és várat kellet építeni. A délután végére elkészültek a várak, ezek a mi házaink a hét folyamán. Délben ebédeltünk, nagyon finom császármorzsát készítettek nekünk a Tiszti klubban. Délután Smorgun Okszána néni érkezett hozzánk és elmesélte a Hókirálynő című Andersen mesét. Saját maga készítette a bábokat és a díszletet. Kézműveskedtünk és rajzoltunk és díszítettük a várainkat. A szüleink korán jöttek értünk 4 órakor, mi még maradtunk volna. De holnap is lesz nap. Csak eső ne essen!!!

Szép napot kívánok mindenkinek és holnap is tudósítok a napi eseményekről!

 

 

 

Második nap a könyvtár nyári táborában

 

Helló weblap látogatóink!

 

Elérkezett a második nap, 2009. június 16. (kedd) van. Ma Rákóczifalvára mentünk kirándulni a Macimúzeumba. 9 órakor indult a buszunk és bizony volt aki elaludt és majdnem elkéste az indulást. Fannit az apukája a már induló buszra rakta fel, nagyon vicces volt mert majdnem őt is elvitte a busz. A sofőr bácsi nem igazán értette, hogy csak Fanni jön az apuka marad.

 

 

 

Belépve a múzeumba a játékmackók varázslatos mesevilágában érezhettük magunkat. A gyűjtemény a rákóczifalvi születésű Balázs Antal bácsi gyűjtése, tudhattuk meg a vezetés során. A macik száma mára már elérte az 1400 darabot, nagyon gyorsan nő a számuk. Képzeljétek el, hogy a legidősebb macik kora 103 év körül van. A legfiatalabb pedig 28 éves. Ruházatuk nagyon különleges. Öltözetük a történelmi korok öltözködési stílusát eleveníti fel. Nekem az a szoba tetszett a legjobban, ahol egy igazi élő kígyót tartottak. Ez is egy ajándéka a múzeumnak. Éppen etetés ideje volt, de a lányok nagyon tiltakoztak és sajnálták az élő eleséget, amit a kígyó fog elfogyasztani. Így a  bácsi a lányokra való tekintettel nem etette meg a kígyóval a patkányokat, pedig én úgy megnéztem volna. Állítólag 3 vagy 4 darab fiatal kis patkány a tápláléka. Meglepetésként elmehettünk a gyűjtő bácsi lakásába is. Csodálatosabbnál csodálatosabb fácánokat, agarakat és más egzotikus állatokat nézhettünk meg. Megismerkedtünk Otellóval a gyönyörű lóval, aki úgy megijedt tőlünk, hogy elkezdett négy lábán hintázni. Nagyon furi volt Pedig nem vagyunk félelmetesek

 

 

 

Ebédre értünk vissza és a kis csapat bizony efáradt. Képzeljétek a lányok is az utolsó falatig elpusztították az ebédet. Nagyon finom volt a rántott tonhal. Mennyei lakoma volt! A kisebbek a könyvtárban párnákból és szivacsból ágyat készítettek és lefeküdtek pihenni.

 

 

 

Délután Edit néni irányításával sündisznót varrtunk. Akinek meg nem volt kedve fogócskázott a gyermekkönyvtárban. Kisebb baleset is előfordult, de egy tábort nem lehet megúszni foltok nélkül. Igazam van!?

 

  

 

 

 

 

Ördögien jó csapat vagyunk és szuper nap áll mögöttünk!

 

 

 

Holnap Besenyszög az úticél, lovaglás, íjászkodás és tűzgyújtás. Gyorsan telnek a napok, viszontlátásra.

 

 

 

          STOFI

megbízott főszerkesztő

 

 

 

 

Első nap a könyvtár nyári táborában

Helló weblap látogatóink!

Közhírré tétetik, újra megnyitotta kapuját a Verseghy könyvtár nyári tábora. Polgár Kristóf a becsületes nevem és ebben az évben engem ért az a megtiszteltetés, hogy tudósíthatok a tábor napi eseményeiről. Szeretném veletek tudatni, hogy mióta hallottam erről a táborról, azóta minden évben ide jövök. Miért? Egész nap szórakozunk, játszunk, kirándulunk és a Tiszti klubban étkezünk ami százszor jobb mint a suli menzája. Ami igazán elszomorít az az, hogy ebben az évben csak egyhetes tábor lesz, mivel a könyvtáros nénik bábelőadásra készülnek és próbálnak. (Habár nem igazán értem, hogy mellettünk ezt miért nem tudják megcsinálni, hiszen olyan jók vagyunk.) Na de sebaj, előttünk a hét. A mai napon délelőtt (2009. június 15., hétfő) megismerkedtünk egymással, 28 gyermek nevét kellett megtanulnunk, hogy tudjuk ki kicsoda. Íme a táborozók névsora:

Balogh Bence

Rigó Eszter

Csajbók Heni

Fedor Fanni

Subicz Angéla

Kucsa Lili

Komlósi Attila

Herkely Anna

Kucsa Helga

Hegyi Kende

Eszes Ágota

Máté Rózsa

Horváth Flóra

Finta Anna

Csutak Noémi

Honti György

Szabó Dorina

Mrena Marcell

Honti Tamás

Csősz Renáta

Vincze Noémi

Csajbók Vivien

Csonka Alfréd

Rigó Dávid

Rigó Milán

Takács Barbara

László Krisztián

Polgár Kristóf

 

 

Délelőtt megismerkedtünk Szolnok nevezetességeivel, nem gondoltam volna, hogy ilyen sok érdekes látnivaló van városunkban. Először a megyeháza épületét néztük meg, csodaszép a megye címere az épület tetején. Tudtátok, hogy Magyarország legrégibb művésztelepe a Szolnoki Művésztelep és a régi szolnoki vár helyén épült fel. Nézzétek meg a Damjanich-emlékművet is , amely a dicsőséges tavaszi-hadjárat emlékére készült és 1912-ben állították fel. Az emlékmű carrarai fehérmárványból készült. Következő uticélunk a Vártemplom, amely a Szent István téren található és az egykori vár területén állt. Sétánkat folytatva a Tisza-híd lábánál megnéztük a Tiszai hajósok emléktábláját is, amely a  tiszai hajósoknak állít emléket. A tiszaparti játszótéren fejeztük be a délelőtti sétánkat és jó nagyot fogócskáztunk. 12 órakor mindenkinek megszólalt a gyomra és már nagyon vártuk az ebédet. A leves frankfurti volt a második féle pedig sertés sült krumplival. Úri dolgunk volt mert pincérek szolgálták fel az ebédet és még a tányérokat sem kellett visszahordanunk mert ők vitték el. Szuper! Délután a könyvtáros nénik visszakérdezték a délelőtt elhangzottakat. A csapat elég lusta volt és csak hatan játszottak. A legügyesebb Alfréd volt, a nyereménye egy kis hátizsák. Mindenki aki játszott meglepetést kapott. A nap végén már bánhatták azok akik nem játszottak, de hát ilyen az amikor a lustaság győz. Nekem nagyon bejött az első nap, várom a holnapot. Viszlát akkor is.

Stofi (Polgár Kristóf)
megbízott főszerkesztő

Ui: Képeket is csatolunk majd de annyi a program, hogy nincs időm feltölteni! Igyekszem majd vele.

 

 

Kutyasimogatás

Kedves Blogolvasók!

 

Ma délelőtt Erika nénihez mentünk kutyust simogatni. Nagyon játékos és már picinek is igen harapós kutyus, a neve Oszkár. Mikor beértünk a kapun, egyből elénk szaladt és játszani akart. Minden gyerek kihasználta az alkalmat és simogatta, szeretgette, na meg persze játszott is vele. A lányok lefeküdtek a földre mert egy kicsit elfáradtak a sétában, Oszkár pedig csak az alkalomra várt és kikapta Dorina hajából a gumit és elszaladt vele. A gumit végül is Erika néni szerezte vissza. Aztán előkerültek a kutyus játékai és ezzel szórakoztattuk "Őnagyságát". A lányok virágot szedtek a kertben majd ezután elindultunk vissza a főhadiszállásunkra.

Egy picit még beszélgettünk, játszottunk majd elmentünk ebédelni.

Ebéd után meserejtvényt fejtettünk,aztán folytattuk a játékot.

Holnap a további információkat megtudjátok, ha olvassátok a blogunkat!

JANÓ főszerkesztő

 

 

Macimúzeum

Kedves Blogolvasók!

 

A mai napom rosszul indult mert Andris barátom nem érezte jól magát és emiatt ma nem jön a táborba. 9 órakor viszont indult a buszunk Rákóczifalvára, ahol a Macimúzeumot fogjuk megnézni. Belépve a múzeumba a játékmackók varázslatos mesevilágában érezhettük magunkat. A gyűjtemény a rákóczifalvi születésű Balázs Antal bácsi gyűjtése, tudhattuk meg a vezetés során.
A macik száma mára már elérte az 1200 darabot, nagyon gyorsan nő a számuk. Képzeljétek el, hogy a legidősebb macik kora 103 év körül van. A legfiatalabb pedig 28 éves. Ruházatuk nagyon különleges. Öltözetük a történelmi korok öltözködési stílusát eleveníti fel. Nekem a király maci tetszett a legjobban, díszes ruházatába én is szívesen belebújtam volna. Kár, hogy nem tudok összemenni!

Ebédre értünk vissza és mindent elpusztítottunk tányérjainkról (kivéve a lányok)!

Délután társasjáték csata zajlott a könyvtárban, nagyon hangosak voltunk, de reméljük nem zavartuk az olvasókat.

 

KÉPEK A MÚZEUMBÓL!

 

 

 

Menjetek el TI is, szuper egy hely!

Holnap nem tudom, hogy hova megyünk mert a könyvtáros nénik titokban tartják még harapófogóval sem lehet kihúzni belőlük információt. Azt mondják, hogy nagyon fáradtak leszünk. Na erre befizetek!

Sziasztok blogolók!  Janó 

Megismerkedés 2.

Kedves Blogolvasók!

 

Remélem, hogy az én híreimet is szívesen fogjátok olvasni. Takács János (barátaimnak Janó) a becsületes nevem és ezen a héten én fogok nektek beszámolni a tábori élményeinkről.
Az első nap a táborban ismerkedéssel kezdődött, felsorolom a "lakókat". Heni, Vivi, Dorina, Renáta, Noncsi, Anna, Ágota, Tomi, Gyuri, Andris és jómagam. Nagyon nagy a hőség fő is a könyvtáros nénik feje, hogy hova menjünk.

 Meglátogattuk a Tisza-parti játszóteret és japán foci bajnokságot rendeztünk. A csapatnak nagyon tetszett a játék, de volt aki megsértődött  és csalással akart nyerni. Ebből hatalmas vita kerekedett.
De győzött az igazság és HENI lett a BAJNOK.
Folytattuk a játékot és amikor már nagyon melegünk volt visszajöttünk a könyvtárba hűsölni.


Kati néni könyvtárbemutatót tartott és azok is megismerhették a könyvtár rejtett zugait akik a héten csatlakoztak a táborozókhoz.
Az ebéd nagyon finom volt!


Egy kis szabadfoglalkozás után kézműveskedtünk, gyapjúlabdát készítettünk. Nagyon izgalmas és nagyon nevetséges volt a labda elkészítése. Képzeljétek el, hogy csupa szappanosak lettünk  és a habot egymásra kentük. Ilyen tiszta sose volt a kezünk talán mint most. Véget ért a nap, de ne búsuljatok mert holnap a Macimúzeumból fogok tudósítani.

 

JANÓ (főszerkesztő)

 

Búcsúzó

Kedves Blogolvasók!

 

A mai nap reggele a totó töltéssel kezdődött, aztán társasjátékoztunk.
Ezt követőena Hemo-ba mentünk ebédelni.

Innen vissztérve gyöngyöt fűztünk.
A lányok nagyon sok gyűrűt csináltak.

Van egy rossz hírem! Sajnos lejárt a táborban eltöltött időm ezért jővő hétől nem én fogom írni a blogot. De ne szomorodjatok el, mert egy nagyon jó író lesz aki közölni fog veletek minden.

Bodor Miklós főszerkeztő  

Kint a szabadban

Kedves Blogolvasók!

A mai napon Besenyszögre mentünk íjászkodni és lovagolni. Miki és Béla bácsi fogadott bennünket.
Kati néni és Miki bácsi tűzön főtt paprikáskrumplit készített nekünk ebédre. Mi íjászkodtunk, sőt még versenyt is rendeztünk. Az első helyezett Andris és Mika lett, míg Stofi a második helyre lőtte be magát. Béla bácsi megmutta nekünk hogyan gyújtottak régen tüzet. A kitartóak még a taplót is meg tudták gyújtani. Andi néni egy másik pályán nyilazott egy 40 fontos íjjal. Egyszer csak megjött Csali, a ló. Azt mondta a gazdája, Endre bácsi, hogy nekünk csak föl kell szállni és ő majd vezet minket. Nagyon izgi volt. Még én is fölültem Csalira. Képzeljétek el, hogy nem szereti Csali a répát csak az almát és a kockacukrot és természetesen a füvet. Ezt követően Miki bácsi elkiabálta magát, hogy kész az ebéd. Miután mindenki evett, a lányok  és én megnéztük a veremházat. Az jutott eszünkbe, hogy játszani kéne kísértet házasat. Stofi és Andris ijesztgetett bennünket az jutott eszembe, hogy hozzuk be Andi nénit is, és őt ijesszük meg. De nem jött be a házba, ezért lefújtuk az egészet, ráadásul a busz is indult már hazafelé. Majd legközelebb!

Holnap lesz a a búcsúnap, ezért vicces társasjátékkal várnak bennünket a könyvtárban.

Bodor Miklós főszerkeztő 

Képek a mai napról! ►►►

Tisztálkodás

Kedves Blogolvasók!

A reggelt a lányok kártyázással,a fiúk számítógépharccal kezdték. A lányok közben megszépültek Kati néninek köszönhetően, aki befonta a lányok haját. Átmentünk a  Damjanich  Múzeumba.
A tisztálkodás történetét ismerhettük meg. A tárlatvezetésen megtudtuk, hogy nagyon régen az emberek még csak teknőben fürödtek. Ezt követték a fa és műanyag  dolgok. A 70-es években jött be a fogkefe használata, mert addig a nők sóval tisztították, a férfiak pedig borral vagy pálinkával mosták a fogukat. A megszerzett tudásunkat totóval tették próbára.


A nyertes egy  nyert.

Ebéd után pedig az  szerkesztőségébe mentünk. Ott megismertük hogyan készül a lap. A szerkesztőség falát díjnyertes fotók díszítik. Nagyon megörültek nekünk a szerkesztők nagyon sok kérdést tettünk fel.


Szerintetek miért nevezik a lapot Új Néplapnak?Az első helyes választ beküldő gyermek könyvjutalomban részesül.
A válaszokat a gykv@vfmk.hu e-mail címre lehet küldeni.Várjuk a megfejtéseket.
Holnap Besenyszögre megyünk íjjászkodni, lovagolni és az ebédünk bográcsban főtt paprikáskrumpli.

Szurkoljatok, hogy jó időnk legyen!

Bodor Miklós főszerkesztő

Tartalom átvétel