Második nap a könyvtár nyári táborában

 

Helló weblap látogatóink!

 

Elérkezett a második nap, 2009. június 16. (kedd) van. Ma Rákóczifalvára mentünk kirándulni a Macimúzeumba. 9 órakor indult a buszunk és bizony volt aki elaludt és majdnem elkéste az indulást. Fannit az apukája a már induló buszra rakta fel, nagyon vicces volt mert majdnem őt is elvitte a busz. A sofőr bácsi nem igazán értette, hogy csak Fanni jön az apuka marad.

 

 

 

Belépve a múzeumba a játékmackók varázslatos mesevilágában érezhettük magunkat. A gyűjtemény a rákóczifalvi születésű Balázs Antal bácsi gyűjtése, tudhattuk meg a vezetés során. A macik száma mára már elérte az 1400 darabot, nagyon gyorsan nő a számuk. Képzeljétek el, hogy a legidősebb macik kora 103 év körül van. A legfiatalabb pedig 28 éves. Ruházatuk nagyon különleges. Öltözetük a történelmi korok öltözködési stílusát eleveníti fel. Nekem az a szoba tetszett a legjobban, ahol egy igazi élő kígyót tartottak. Ez is egy ajándéka a múzeumnak. Éppen etetés ideje volt, de a lányok nagyon tiltakoztak és sajnálták az élő eleséget, amit a kígyó fog elfogyasztani. Így a  bácsi a lányokra való tekintettel nem etette meg a kígyóval a patkányokat, pedig én úgy megnéztem volna. Állítólag 3 vagy 4 darab fiatal kis patkány a tápláléka. Meglepetésként elmehettünk a gyűjtő bácsi lakásába is. Csodálatosabbnál csodálatosabb fácánokat, agarakat és más egzotikus állatokat nézhettünk meg. Megismerkedtünk Otellóval a gyönyörű lóval, aki úgy megijedt tőlünk, hogy elkezdett négy lábán hintázni. Nagyon furi volt Pedig nem vagyunk félelmetesek

 

 

 

Ebédre értünk vissza és a kis csapat bizony efáradt. Képzeljétek a lányok is az utolsó falatig elpusztították az ebédet. Nagyon finom volt a rántott tonhal. Mennyei lakoma volt! A kisebbek a könyvtárban párnákból és szivacsból ágyat készítettek és lefeküdtek pihenni.

 

 

 

Délután Edit néni irányításával sündisznót varrtunk. Akinek meg nem volt kedve fogócskázott a gyermekkönyvtárban. Kisebb baleset is előfordult, de egy tábort nem lehet megúszni foltok nélkül. Igazam van!?

 

  

 

 

 

 

Ördögien jó csapat vagyunk és szuper nap áll mögöttünk!

 

 

 

Holnap Besenyszög az úticél, lovaglás, íjászkodás és tűzgyújtás. Gyorsan telnek a napok, viszontlátásra.

 

 

 

          STOFI

megbízott főszerkesztő