Csillagszemű juhász - Bábelőadás

2011.10.29. 10:00

Bábelőadásra hívunk benneteket könyvtárunkba!
(Az előadás időtartama: 30 perc.)

Hol volt, hol nem volt, túl az Óperenciás tengeren, volt egyszer egy király. Ez a király nagyon szeretett tüsszenteni. Ahogy reggel fölébredt, mindjárt tüsszentett egyet. De tüsszentett ebéd után is, vacsora után is, sőt még álmában is megesett vele, hogy eltüsszentette magát. Ilyenkor pedig mindenkinek azt kellett mondani:
- Egészségére, felséges királyatyám! - Mondta is mindenki engedelmesen, mert a király nagyon hatalmas volt s az emberek féltek tőle.
Élt ennek a hatalmas királynak az országában egy juhász. Ennek a juhásznak a két szeme úgy ragyogott, mint az eleven csillag. Ezért csillagszemű juhásznak nevezték.
Egyszer a csillagszemű juhász behajtotta a nyáját a palota udvarára, mert a király birka pörköltöt akart enni. Mikor a király meglátta a juhászt, nagyot tüsszentett. De a csillagszemű juhász nem kívánta egészségére. Hiába fenyegette a király, a juhász azt felelte, hogy ő ingyen nem kívánja egészségére a tüsszentést.
- Hát mit kívánnál? - kérdezte a király.

... ha kíváncsi vagy a történet folytatására, akkor gyere el a könyvtárba és megtudhatod, hogy a csillagszemű juhász mit kívánt a királytól.

Időpontok: 2011. október 29. (szombat) 10 óra és 10.45 óra
Helyszín: Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár és Művelődési Intézet, Szolnok, Kossuth tér 2.

Mindenkit szeretettel várunk, hozzátok magatokkal testvéreteket, barátaitokat is!
A belépés ingyenes!