BÁBOSOK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TALÁLKOZÓJA

2011. május 2-án rendeztük meg a bábosok megyei találkozóját a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Könyvtár és Művelődési Intézet Művészeti Szalonjában.
Az erre a napra összegyűlt népes gyermeksereg három produkciót tekinthetett meg. A "CSIRIBIRI egyes és kettes" csoport Tiszaföldvárról az "Egyszer volt Budán kutyavásár" és "Az éneklő madárijesztő története" című darabot adták elő. A tiszagyendai "SZÉLFOGÓ" bábcsoport a "Segíts madárijesztő!" című japán népmese feldolgozást mutatták be.
A tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola harmadik, negyedik osztályából, míg Tiszagyendáról a bábszakkörből érkeztek a gyermekek és szülők. A nézősereg java része a Szolnokon működő katolikus óvodából látogattak el hozzánk, akik közül már - egy-két ígéret erejéig - bizonyosan lesz utánpótlás.
A találkozó zsűrijében köszönthettük Szluka Judit asszonyt, aki a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus bábos referense és Kuti Ágnes asszony bábrendezőt.
A fellépések után a zsűri baráti megbeszélés keretében hívta fel a figyelmet néhány hiányosságra, mellyel még tökéletesebbé lehetne tenni a bábcsoportok játékát és díszleteiket. Dicsérettel illették a csoportvezetőket, Vántusné Gulyás Mónikát és Szekrényesné Juhász Máriát, akik évek óta nagy lelkesedéssel készítik fel csoportjaikat a megmérettetésre.
A fellépések után a fellépőket pizzával és csoportonként egy-egy tortával vendégeltük meg.
A rendezvényekről készült fotók megtekinthetőek ITT.